Shyqyri Syla -

Shyqyri Syla

SHYQYRI (NAIL) SYLA

I lindur me 5.05.1956 fshati Zaselle- Mitrovice. Shkollën fillore dhe te mesme i ka kryer ne Mitrovice. Ka studiuar ne Universitetin e Prishtinës ku edhe ka diplomuar ne fakultetin Juridik.

Ne vitin 1986 ka punuar si praktikant ne Prokurorinë Publike Komunale ne Mitrovice.

Qe nga viti 1987 e gjer ne vitin 1992 ka punuar si gjykatës ne Gjykatën Komunale ne Mitrovice kur edhe është larguar sikurse te gjithë gjyqtaret tjerë shqiptar nga pushteti Serb.

Prej vitit 1992 e gjer ne fund te vitit 1999 ka punuar si avokat ne Mitrovice kurse nga viti 2000 e gjer ne fund te vitit 2003 është zgjedhur gjykatës ne Gjykatën Komunale ne Mitrovice, kurse nga viti 2004 e gjer ne maj te vitit 2010 ka punuar si Prokuror ne Prokurorinë Publike te Qarkut ne Mitrovice.

Prej majit te vitit 2010 është emëruar kryeprokuror ne Prokurorinë Publike te Qarkut ne Mitrovice, te cilën detyre e ushtron edhe sot.

Lajme

14 prill 2017

Sqarim për media

Prishtinë, 14 prill 2017 – Kryeprokurori i Shtetit, menjëherë pas marrjes së informatës së publikuar në gazetën online ”Insajderi.com” me titull: “Vdes vajza e një polici, prokurorja nuk lejon ekspertizën mjeko-ligjore”, ka kërkuar nga kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Gjilan, që trupit të...
12 prill 2017

PSRK ka ngritur aktakuzë për veprën penale mashtrimi

Prishtinë, 12 prill 2017- Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur aktakuzë pranë Gjykatës Themelore në Prizren, kundër të pandehurit H. Ç, për shkak të dyshimit të arsyeshëm se ka kryer veprën penale mashtrimi nga neni 335 paragrafi 5 lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së.