Gjakovë - Departamenti për të Mitur

Xhavit Osmani -

Xhavit Osmani

Biografi
            
I  lindur më 29 maj 1954 në fshatin Morinë Komuna e Gjakovës.

Në Gjakovë kreu shkollën fillore dhe të mesmen.
Më pas ka vazhduar në Universitetin e Prishtinës- drejtimi juridik.

Pas diplomimit është inkuadruar si praktikant në Gjykatën Ekonomike të Qarkut - Gjakovë. Më përmbushjen e stazhit si praktikant nga viti1981-është punësuar në Qendrën e Sigurimit –Gjakovë ku ka mbuluar sektorin e njësisë  në deliktet e gjakut- krimet e rënda.

Pas 4 vite punë është emëruar kryeshef i kriminalitetit të përgjithshëm.

Në vitin 1990 largohet nga puna me masa të dhunshme nga ish regjimi serb.

Nga 24 prill 2000 ka filluar punën në Akademinë Policore në pozitën udhëheqës në Njësitin e hetimeve.

Më 22 tetor 2010 emërohet prokuror Komunal në Gjakovë ku edhe vazhdon të punoj.

Lajme

14 prill 2017

Sqarim për media

Prishtinë, 14 prill 2017 – Kryeprokurori i Shtetit, menjëherë pas marrjes së informatës së publikuar në gazetën online ”Insajderi.com” me titull: “Vdes vajza e një polici, prokurorja nuk lejon ekspertizën mjeko-ligjore”, ka kërkuar nga kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Gjilan, që trupit të...
12 prill 2017

PSRK ka ngritur aktakuzë për veprën penale mashtrimi

Prishtinë, 12 prill 2017- Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ngritur aktakuzë pranë Gjykatës Themelore në Prizren, kundër të pandehurit H. Ç, për shkak të dyshimit të arsyeshëm se ka kryer veprën penale mashtrimi nga neni 335 paragrafi 5 lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së.